Mikor lesz ingyenes internet egész Magyarországon?

2009.10.23. 20:24 futurista

A Kreatív Magazinra felkerült egy marha jó cikk (aminek senki se az online változatát olvassa el, mert a PDF százszor élvezetesebb), melyben a média-kommunikáció következő tíz évére jósolgatnak. Túl azon, hogy tele van szórakoztató elképzelésekkel (a kommentelhető tévén keresztül a nyomtatott Playboy megszűnésén át a szemmozgásunkat követő monitorig), van benne pár Futuristának is érdekes, ország- és városképet átalakító jóslat. Íme kettő:

2016 - Egyre több az arcfelismerős óriásplakát: a közelükben tartózkodóknak életkor és nem szerint jelenít meg hirdetéseket. Az emberek egy része el van bűvölve, mások az eddigi legidegesítőbb reklámmegoldásnak nevezik. A Jogvédők a privacy eddigi legsúlyosabb sérelmét emlegetik, bár a nyugati nagyvárosok összterületének lassan ötven százalékát már térfigyelő kamerák vigyázzák.


2017 - Egész Magyarországot lefedik ingyenes Wimax-szal. Mindössze két évvel lemaradva Szlovákia mögött Magyarország teljes területén ingyenesen elérhetővé válik a wifit világszerte leváltó nagy sebességű és hatótávolságú Wimax szolgáltatás, miután a Soros Alapítvány támogatásával Borsod-Abaúj-Zemplén megye aprófalvait is sikerül lefedni.

No majd meglátjuk, ha megéljük...

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: reklám internet kommunikáció wifi

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr681470492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddo 2009.10.24. 10:45:13

Ráfért már a Kreatív magazinra egy marha jó cikk. Arcfelismerős billboard soha nem lesz. Ez a jóslat a "hogyan adaptáljunk hagyományos reklámokat új médiára" szemléletmódból ered, holott az új média új tartalmi érveléssel jár együtt (ahogyan azt a világ civilizált felében már tapasztaljuk). A Wimax mennyiben alakítaná át a városképet?

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.10.24. 11:33:53

@freddo: városképet semennyire : ) de mondjuk egy borsodi kis falu megmaradása szempontjából elég fontos, hogy van-e ott internet és mennyiért

amúgy persze a cikk tele van reális + vicces jóslatok keverékével, nekem épp ettől tetszik

süti beállítások módosítása