Free konnektor. Jelenthet-e versenyelőnyt egy étteremnek az áramszolgáltatás?

2009.11.27. 09:06 Zubreczki Dávid

Amióta mobil netem van, azóta nem az alapján választok gyorséttermet, kávéházat, hogy van-e benne wifi, hanem hogy van-e benne konnektor. Amig egy wifis laptoppal rohangáltam a városban elég rendszeresen valamelyik McDonald's-ban kötöttem ki, ugyanis ott már jó ideje széria az ingyen net. Az utóbbi időben már nem, mivel az helyenként változik, hogy a takarítónőknek kipakolt konnektorok épp egy asztal mellett vannak-e vagy csak úgy valahol kinn a csupasz falon (meg egyébként némi fáziskéséssel a nagy versenytárs Burger King is bevezette wifit).

Ahogy egyre jobban visszaköltözünk dolgozni a kávéházakba, egyre fontosabb lesz, hogy ne merüljünk le hipp-hopp, esetleg a gyorsan bekapott ebéd alatt is tölthessünk valamit a kütyünkön. Hogy húsz év múlva milyen cuccok lesznek nálunk, és hogy fog kinézni egy konnektor azt nem tudom, de az áramszolgáltatás szerintem lazán hozzátartozik majd a szolgáltatásokhoz - ahogy most a net. Persze könnyen lehet, hogy az már ugyanolyan vezeték nélküli lesz, mint most a wifi, de az már egy másik történet. Addig is jöhetnek a Free konnektor matricák - szerintem tök jó pofákat lehetne tervezni.  [Nem a reklám helye, de ezeket a sorokat a Budapest Blue kávéházban írom - ahol minden (!) fal melleti asztal alatt van konnektor]

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: it internet wifi energia

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr591555764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LaCitta (törölt) · http://www.cyclechic.blog.hu 2009.12.06. 18:14:03

Ha meg kicsit előrébb tekintünk, akkor nem is biztos hogy be kell költöznünk a kávéházakba. Helyette elszaporodnak majd a Loffice-hoz hasonló coworking stationok, ahol mellesleg büféebédet és kávét is kaphat a jómunkásember.
(www.loffice.hu/)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.12.06. 18:24:58

@LaCitta: lehet, de ez szerintem csak elnevezés kérdése : ) pl. a Sugár felső szintjén a kávézók munkaidőben gyakorlatilag mobil irodaként funkcionálnak, csak üzleti tárgyalást folytató, vagy telefonáló, vagy laptopozó emberekkel van tele

ez oylan mint amikor 15 a rockzenekarok elkezdtek elektonikus irányba mozdulni, az elktronikusak meg rockba és a végeredmény nagyjából egyforma volt, függetlenül attól, hogy eredetileg honnan érkeztek : )

GaZe 2009.12.06. 20:48:56

na majd amikor a magyar intercityken is az lesz, mint a deutsche bahnon, hogy nem csak a bufekocsiban van asztal, az asztal mellett konnektor, es alapbol wifi a szaguldo(es pontos) vonaton.
tudom, tudom, budapest a temakor...

saabi 2009.12.09. 08:32:53

Én már azt is értékelném, ha a főiskolán, ahol tanulok, volna konnektor minden asztalnál, vagy legalább a folyósókon.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.12.10. 01:17:08

hiába na, 8ker már csak ilyen: ahol van wifi, ott figyelnek a delejre is - ahol nincs, ott meg nem.
:)

süti beállítások módosítása