Sikló-terv Miskolcon: a budaihoz hasonló jármű vihet az Avasra

2010.04.20. 10:20 Zubreczki Dávid

miskolc lanovka

"Ferde villamos fog az Avasra felkúszni, pont olyan fogaskerekű, mint amilyen a Budai Vár oldalában van" - idézi a Boon.hu mókás hírét mestska a Cities blogon, majd gyorsan hozzáteszi, hogy:

"Természetesen ennek az égvilágon semmi értelme nincs, a villamos legfeljebb akkor ferde, ha ellopják az egyik oldalról a kerekeket alóla, a Budai Várba a Clark Ádám térről a turistákat jó pénzért szállító sikló meg természetesen  nem fogaskerekű. Na de akkor miről is van szó?"

Mint a részletes posztból kiderül, az előtanulmányt készítő Közlekedés Kft. négy megoldást vázolt fel Miskolc hegyének meghódítására:

  • Dönthető kocsiszekrényes sikló
  • Nagykabinos kötélpálya (kép)
  • Gumikerekes nyeregvasút
  • Villamos, vontatott szakasszal (villamos-sikló kombináció)

A befutó a sikló lett, bár mestska jelzi, hogy vannak kétségei: az Avason ugyanis nem csak egy kilátó, hanem úgy mellékesen egy negyvenezer lakosú lakótelepecske is található. Márpedig az ott élők tömegközlekedését nem biztos, hogy így lehet a legjobban megoldani.

Mindenesetre kinézni jól néz ki, bár régi tapasztalat, hogy a látványtervek mutatóssága fordított arányban áll a megvalósulás esélyével. Ennek ellenére lehet, hogy hamarabb mehetünk vele, mint a Gellért-hegyi siklóval?

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: turizmus közlekedés miskolc tömegközlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr971936534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbi2k 2010.04.20. 12:26:26

Ráférne már az avasra egy kis beruházás.. a kilátó a város szégyene, tulajdonképpen leszarja a város... most is üresen áll, pedig lehetne benne egy kávézó például, volt is.. csak ellehetetlenítette a város a müködését, majd bezárt... most megint üresen áll...

nyelv-ész 2010.04.21. 22:03:36

Ezt a marhaságot... Ha tényleg a lakótelep közlekedését akarják megoldani kötöttpályással, akkor csináljanak fogaskerekűt. A kapacitása megegyezik a villamoséval, és még a hegyre is fel tud menni :-)

süti beállítások módosítása