Kert a kamrában

2010.05.22. 00:23 Alice from Wonderland

Tudatos táplálkozás, bio élelmiszerek, környezetvédelem, ökológiai lábnyom, génmódosított növények. Hirtelen ennyi jut eszembe abból a rengeteg új dologból, amit az elmúlt húsz évebn kellett megtanulnunk magunkról és a környezetünkhöz való viszonyunkról. Hol van már apu hobbitelke, amit bőszen gondozott az egész család. Mondjuk én személy szerint csak a krumplibogarak zakcsóba gyűjtögetésére emlékszem, meg arra, hogy a telek miatt kellett venni egy hűtőládát, hogy beleférjenek a saját termesztésű mindenfélék. 

 
Hát igen a hobbitelkekenek leáldozott, a városlakóknak meg maradt a piac, meg a muskátli az ablakban. A tudománynak és a kreatív feltalálóknak köszönhetően azonban az egyre élhetetlenebb nagyvárosokban is megkaphatjuk a saját termények nyújtotta büszkeséget és természetesen élvezhetjük a gyümölcsét (zöldségét).
 
Nem kell más csak egy kompakt kis rendszer és néhány mag, no meg türelem. Elég csak egy szekrénnyi terület a mini gazdaság beindításához. Ez kis készülék magában foglal mindent, ami a növényeknek kell a növekedéshez. Elég beleszórnod a magocskákat a kütyübe, amiben egy szivacs ad majd otthont a növényeknek. A rendszer teljesen zártan működik, igazából csak egy kis helyre van szükség hozzá. Termeszthetsz benne zöldséget, dísznövényt, gyümölcsöt vagy fűszert, csak a fantáziád szabhat határt. A legjobb az egészben, hogy minden mindig kéznél lesz, nincs kapálás, nincs sárban dagonyázás. 
 
Az aeroponikus rendszernek köszönhetően a kis növénykék nem fognak semmiben hiányt szenvedni. Beépített mikrofúvókák segítségével oxigénben és tápanyagban gazdag vízet kapnak majd, így néhány hét múlva már élvezheted is terményeidet. A jövő konyhakertje egy gardróbban. Egyszerű, nagyszerű és 100%-ban bio. 
 
 
Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: mezőgazdaság növény élelmiszer

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr22022085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása