3D hologram chat, aksi nélküli kütyük, jelszó nélküli védelem. 7 futurisztikus technikai csoda, ami 5 éven belül valóra válhat

2013.06.09. 11:30 Zubreczki Dávid

Tech-Predictions-Main[1].jpg

Hét olyan technikai csodát gyűjtött össze a Weburbanist, amely öt éven belül elérhetővé válik, és bármilyen hihetetlennek hangzik ma még, hamarosan a mindennapjaink részévé válhat. Vegyük őket sorra egy-két mondattal és egy-egy videóval.

Utoljára hagytam azt az elképzelést, amit egyszerűen nem hiszek el, amiben szerintem téved a szerző!

 

3D hologramos chat

 „Segítsen, Obi-Wan Kenobi! Ön az utolsó reményünk!” A Csillagok háborújának legendás mondata egy 3D hologramos üzenetben hangzik el és a további részekben is visszatérő elem a 3D hologramos csetelés. A film elkészülte után bő három évtizeddel valóra is válhat a technológia.

 

Gondolatvezérelt eszközök

Mi lenne, ha nem kéne gépelned a levelet, csak kigondolnád, mit akarsz üzenni?

  

Aksi nélküli kütyük

Bele sem gondolunk mennyi hulladék villamos energiát szórunk szét. Mi lenne, ha ezt hasznosítani tudná a telefonunk vagy az mp3-lejátszónk?

 

Biztonságos biometrikus azonosítás

Nem valami titkos kutatólaborhoz juthatnál be vele, hanem bárhova ezzel léphetnél be, ahol ma jelszavakat használsz. Itt egy jó kis összefoglaló a témáról a Futuristán.

 

Ízeket, illatokat, tapintást érzékelő számítógépek

A képfelismerés is furcsának tűnt először, igaz? Pedig egy kémiai érzékelő eredménye ugyanolyan bemenő adat lehet egy számítógépnek, mint a hőmérséklet vagy a fény.

 

Kinetikus energia hasznosítása

Járás és egyéb mozgás közben rengeteg energiát adunk le, aminek egy részét hasznosíthatnánk, amiről már korábban is volt szó a Futuristán. Talán tényleg elterjed pár éven belül? 

 

Nincs többé spam

Látszólag ez a legkevésbé elrugaszkodott jóslat, nekem mégis ez az egy a hetes merítésből, amit nem hiszek el. A poszt szerzője ugyanis ezt abból szűri le, hogy ahogy többet tudunk meg a felhasználói szokásokról, úgy lehet egyre hatékonyabb reklámokat készíteni - vagyis ezek a fapados megoldások egyszerűen kikopnak.

Nem látott ez az ember még falragaszt? Vagy postaládába bedobált reklámújságot? Apróhirdetést? Szerintem ez a reklámozási forma legfeljebb az emberiséggel együtt hal ki!

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: it internet kommunikáció energia azonosítás érzékelés kinetikus energia biometrikus

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr105352196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigPi 2013.06.11. 10:05:40

5 éven belül, csak az aksi nélküli készülékeknek van létjogosultsága.
A többire tekintsünk a továbbiakban is jó mókaként.

Void Bunkoid 2013.06.11. 11:17:40

"Nincs többé spam"

ebben bizony egyetértek a cikkíróval. MINDIG lesz spam.

Majd akkor nem lesz spam meg reklámozás, amikor örökélet meg ingyensör mindenkinek igen :)

süti beállítások módosítása