Érintésre nyílik a bringalakat, csak okostelefon kell hozzá

2013.11.19. 15:21 habba

Nem irigylem a mobilos alkalmazásokra szakosodott újságírókat. Abból a töméntelen mennyiségű applikációból, ami a fejlesztők asztaláról naponta a piacra kerül, elég nehéz lehet kiválogatni az értelmes dolgokat, hisz óriási a kínálat kretén és teljesen haszontalan alkalmazásokból. Vajon hány embernek lesz könnyebb az élete a letölthető villanyborotvától, amely egyetlen szőrszálat el nem hasít, csak berregve úgy tesz, mintha. És mire jó a telefonokat hangos szexelésre bíró TapThat vagy a baljós nevű Pointless Game, amiben bárki győztes lehet, aki hajlandó jó sokáig az érintőképernyőn tartani az ujját?

Bitlock.png

Aztán ott vannak a szimplán csak unalmas applikációk, amik úgy adnak megoldást egy nem létező problémára, hogy közben még csak röhögni sem lehet rajtuk. Amit most találtunk se nem ilyen, se nem olyan, sőt: okos, ötletes, és több van benne, mint elsőre gondolnánk. Egy Mehrdad Majzoobi nevű elektromérnök feltalálta az okos telefonnal működtethető biciklizárat, ami bluetooth kapcsolattal nyitható és zárható. Nincs többé ideges babrálás az amúgy is kilósra hízott kulcscsomón vagy bénázás az elfelejtett számzár-enigma feltörése reményében. Csupán egy érintés a telefon lakat ikonján, és a zár már kattan is.

Majzoobi két évig dolgozott a fejlesztésen, ami természetesen nemcsak az applikációt, de az ügyes kis U-lakatot is magában foglalja. A zár lítium aksija 10 000 kattintást bír, ami egy átlagos bringás esetében nagyjából öt év. A nagyon cool, sőt elegáns megoldás önmagában is tapsot érdemel, de a telefonos kulcs ennél többet is tud. A lezárt bringát a nyitókód elküldésével bárkinek oda lehet adni – ha több biciklink van, komplett felhasználói csoportoknak is felajánlhatjuk a háziflottát. A megoldás nyilvánvalóan  egyszerűbbé teszi a kölcsönzést is, a beépített GPS-szel a bicikli folyamatosan nyomonkövethető.

A távlakat és az alkalmazás boltban még nem kapható, de aki hisz benne, a  Kickstarteren adhat egy lökést a projektnek. Bízzunk benne, hogy hamarosan piacra kerül, a feltalálónak a kezdőtőke megalapozásához addig is ajánlom figyelmébe a feng shui energiával operáló lottószám-generátor új verzióját.

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr185641915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása