Vatera Vera és társai-Gyorsan fejlődő online piac

2010.06.21. 20:43 Alice from Wonderland

 

Alice from Wonderland: vasarlas az interneten

Még emlékszem az érzésre, amikor először vettem interneten repülőjegyet. Kaptam egy kódot és slussz. Kissé szorongva áltam a check-in pultnál, hogy akkor most tényleg csak ennyi? Azóta persze már toronyórát lánccal is 3 kattintással vehetünk a neten és, ha igény van rá, díszdobozban küszöbig is hozzák...

 

Két év alatt bőven megduplázódni látszik hazánk online kiskereskedelem forgalma. Míg 2 éve "csak" 60 milliárd forintnyi áru cserélt gazdát a neten, addig tavaly már 100 milliárd forintos forgalomról beszélhetünk, ami 2010-ben várhatóan eléri majd a 130-135 milliárd forintot, a Világgazdaság cikke szerint.

Áprilisban 2700 e-bolt működött Magyarországon, ez több százzal haladja meg a 2008-as adatot. A webes vásárlásban ugyan egyre jobban bízunk, ám az online bankkártyás fizetés aránya még mindig alig 3 százalék, a banki átutalás lehetőségével még ennél is kevesebben élnek.

Az idei többlet várhatóan fele-fele arányban oszlik meg a piac régi, illetve új szereplői között. Az internetes értékesítés a teljes magyarországi kiskereskedelmi forgalomnak ma már több mint az 1,6 százalékát adja, egy éve ez a mutató még egy százalékon állt.

 Az pedig, hogy mit veszünk az interneten?

Mi, magyarok főként különféle biztosítási és turisztikai szolgáltatásokat, élelmiszereket, filmeket, zenéket, háztartási gépeket, irodaszereket, informatikai és szórakoztatóelektronikai eszközöket, játékokat, könyveket vásárolunk.

A felsoroltakon kívül, persze gyakorlatilag mindent megvehetünk. Én most, költözés után lelkesedtem be az internetes vásárlástól. Azóta vettünk már az új lakásba sütőt, mosogatógépet, edénykészletet, fürdőszoba szettet, kávéfőzőt és vákuumos kenyértartót, hogy csak a nagyobb dolgokat említsem, és természetesen mindent az interneten. A szivárványkészítő készülékről sikerült lebeszélni magam, de a plüss rühatkán még gondolkodom. Toronyóra lánccal meg nem volt...

 

/Fotó: bizsuland.hu/

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr352099256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komótos 2010.06.21. 22:19:47

plüss rühatka linkje szivárványlik

trendo+ 2010.07.17. 19:14:10

Minden új nehezen tör utat magának. Nálunk nincs bizalom a neten keresztül történő fizetési módok iránt. Kevesen kockáztatják meg, hogy egy kis kényelemért cserébe esetleg mások visszaélhessenek a banki adataikkal. És bizony igazuk van, a kreatív fehérgalléros bűnözők, a hackerek mindig egy lépéssel előbb járnak, mint a biztonsági rendszerek fejlesztői vagy a bűnüldözők. Mivel a két ágazat közt sok a személyes átjárás :)

süti beállítások módosítása