A PayPal elindította a galaktikus bankot: már a világűrben is lehet fizetni egy gombnyomással. Nem vicc

2013.06.29. 10:56 Zubreczki Dávid

Az online fizetésre szakosodott PayPal már egy ideje pedzegeti, hogy kilép a világűrbe, de az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy egészen komolyan gondolja. Mint a fenti reklámban elmondják, az űrturizmus már a gyakorlatban is működik, s talán nincs messze az idő amikor megjelennek az első űrkolóniák. Szerintük az a folyamat, ami az elmúlt évtizedekben játszódott le a készpénz-bankkártya-online fizetés-mobilfizetés vonalon, nem állhat meg. A következő nagy dobás: kilépni a világűrbe.

A PayPal Calactic a napokban már el is indította honlapját. Egyelőre mindenki értetlenül áll a bejelentés előtt, nagyjából úgy mint amikor a Google feldobta, hogy vezető nélküli autókat akar. Bár még messze van, hogy a Google-kocsik át vegyék az uralmat, de ami elképzelhetetlennek tűnt néhány éve, azt kisérleti szinten már teljesen megszoktuk.

Alighanem ez lesz majd a galaktikus fizetőeszközzel is. Vagy nem. Az is lehet, hogy csak egy jó kis reklámkampány az egész? Persze lehet, hogy annak egy kicsit túlméretezett, és ha kiderül, hogy kamu, akkor talán többet árt, mint használt volna.

Mindenesetre arra kitűnő, hogy a cég elpuffogtasson néhány tényleg klassz infografikát, meg például összefoglalót arról, hogy a Star Trektől a StarWarsig hány filmben és mely jelenetekben használtak hasonló űrfizetőeszközt (pdf).

6.21 Galactic FINAL infographic.jpg

Már a linkelt io9 posztban is feszegetnek pár kérdést az "új bankkal" kapcsolatban, de engem sokkal jobban izgatnak a földi dolgok. Nem mintha nem hinnék az űrturizmus jövőjében, csak hát...

Például, hogy mi van, ha nem az űrből akarom használni az űrbankot? Gyakorlatilag fittyet hányhatok minden földi kötöttségre? Ha messzebb tekintek: lehet egy banknak a székhelye az űrben? Ha igen, milyan szabályok vonatkoznak majd rá? Megannyi furcsa kérdés...

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: turizmus gazdaság űrkutatás bank pénz világűr űrhajózás

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr775383186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.30. 09:51:52

A Paypal elég korrekt cég, ha ilyenek lennének a magyar bankok is...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.06.30. 13:14:19

a világgazdaság hamarosan összeomlik, de azért sok sikert

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.06.30. 13:26:18

arról nem is beszélve, hogy a szent tudomány a kezdetleges tákolmányaival soha nem fogja meghódítani a világűrt, legfeljebb egy kicsit azt is összemocskolja, mint a földet

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.30. 14:06:34

A világűrben már lehet PayPal-t használni, de a földi pókertermekben még nem, ez utóbbit ugyanis tiltja a PayPro.

sírjatok 2013.06.30. 15:00:16

NA GRATULÁLOK MÉG EGY CÉGET SIKERÜLT ELÜLDÖZNI A FÖLDRŐL, KÖSZ SZÉPEN ORBÁN!!!!

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2013.07.02. 16:25:21

És mi ebben most a nagy ujdonság? Mivel más a paypal az űrben, mint lent a Földön? És hogy oldják majd meg a hatalmas lag-ot két bolygó között?

süti beállítások módosítása