Ötletes metrókijelző: melyik kocsi mennyire zsúfolt?

2010.05.18. 09:01 Zubreczki Dávid

Állandó probléma a metróknál, hogy míg az egyik kocsi üres, a másik zsúfolásig telt. Az ilyen gondokat persze csak súlyosbítja, amikor "egyen megállókat" alakítanak ki (mint például a 3-as metró "új", Árpád-hídtól északra fekvő szakaszán), ahol ugyanoda esnek a kijáratok, vagyis mindenki ugyanott akar ki és be szállni. Megoldás lehet az egyterű jármű (amelyek egyszer talán majd valamikor a távoli jövőben végre üzembe állnak Budapesten), vagy az a szellemes találmány, amelyet mestska, a PTinfo bloggere talált.

Az ötlettel egy katalán dizájnercsoport jelentkezett. A lényege, hogy az állomásokon nem csak azt mutatja a kijelző, hogy mikor érkezik a következő szerelvény, de azt is, melyik kocsija mennyire lesz zsúfolt. Szellemes apróság, amely könnyen lehet, hogy elterjed (és egyszer talán hozzánk is eljut), bár azért vicces elképzelni, ahogy a kijelző változást figyelő, várakozó tömeg heves helyezkedésbe kezd a peronon. További részletek a PTinfo posztjában.

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: kommunikáció közlekedés metró

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr32012044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása