Mi fog hiányozni húsz év múlva?

2010.05.24. 00:34 Alice from Wonderland

 Tegnap este visszatértem, még egyetemi gólyaként végigbulizott éjszakáim egyik legfőbb színhelyére. A hely persze már nem a régi, hiszen az elmúlt évek alatt sokáig zárva volt, majd az új tulajdonos pizzériát csinált belőle. Hangulatos kis hely lett, de nekem nagyon hiányzott a régi lepukkant kocsma, az ismerős szagok, hangok és a rozoga zenegép. Nálam meg felütötte fejét a nosztalgia: azt hiszem öregszem... De komolyan, mi minden nem lesz már 20 év múlva, ami hiányozni fog?

A füstös kiskocsmák biztosan kihaló félben vannak. A kiskocsma még talán maradhatna, de a dohányzás pár éven belül biztos, hogy itthon is tilos lesz minden szórakozó- és vendéglátó helyen, a kiskocsmákból meg pizzéria, kávézó vagy valami egészen más lesz. 

A másik, ami hiányozni fog, a régi típusú sárga villamos. Tudjátok, az a jó kis zötykölődős, hangoscsörgőscsattogós. Biztos vagyok benne, hogy 20 év múlva már Budapest minden vonalán élvezhetjük a Combino minden előnyét. Ugyanez  vonatkozik a régi trolikra és metro kocsikra is, bár azok nem biztos, hogy annyira  fognak hiányozni. 

Abban sem vagyok biztos, hogy fogok majd a piacon lángost enni. Itt két olyan pont is van, ami nagyon hiányozna. A Lehel piacon már otthonosan mozogva intézem a bevásárlást és szeretem, amikor nagy kezitcsókolommal már messziről rámköszönnek az ismerős árusok. És igen, a lángosos előtt elmenni minidg nagyon veszélyes, mert egyszeűen összefut a nyál a számban és nem tudok ellenállni a kísértésnek.

Ami nekem a lángos, férfi ismerőseim nagy részének az a hentes. Az igazi hentes, aki az üzletben süti a hurkát, kolbászt csirkét és minden finomságot. Nekünk is van saját hentesünk, aki telefonos rendelésre készíti a grillcsirkét, és névjegykártya híján a csomagolópapírból kanyarított le egy darabot egy 30 centis késsel, mikor a telefonszámát kértük. 

Biztosan üresebbek lesznek a reggelek a kotyogós kávéfőző koncertje nélkül, és hiáynozni fog a kávé mellé átlapozhtaó újság is. Valószínűleg addigra már a vezetékes telefonoknak is múzeumban lesz a helyük, mint a kommunikáció elavult eszközeinek. Lehet, hogy addigra a mobilok is ott fognak kikötni?

Neketek mi fog hiányozni húsz év múlva?

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: telefon újság kávé metro piac kocsma hentes lángos troli kotyogós vilamos

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr922026533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2010.05.24. 09:45:59

Hát, én még egyetemista vagyok, a sört szeretem, a bagófüstöt meg nem. Szóval ez utóbbi azt hiszem nagyon nem fog hiányozni. :) Azok a kocsmák akik amiatt hisztiznek, hogy csődbe fognak menni, ha nem lehet bagózni, na azok sem fognak hiányozni, én inkább a kultúrivászat híve vagyok, mint a kannás boré.
A régi villamosok a mindennapok során biztosan nem fognak hiányozni, munkába menet inkább a komfortot értékeli az ember mint a nosztalgiát. Ahogy a BKV elmúlt pár hónapját elnézem, lehet, hogy lesz még valamikor Budapesten nosztalgiavillamos, azon direkt a villamosozás kedvéért biztos jó érzés lesz utazni.
A vezetékes telefon nekem már nem hiányzik, de 20 éven belül lehet, hogy a GSM is történelem lesz. Most már minden tele van wifi routerekkel, ahol nincs, ott van mobilnet, szóval a jövő szerintem valami IP phone jellegű dolog lesz. A mostani PDA jellegű dolog lesz a telefon, és majd fut rajta a Skype. :)

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2010.05.26. 00:35:49

Nekem a hajam fog hiányozni. Max. a szakállamat fogom a fejem tetejére ültetni. A Tátra és a Hollán Ernő utca helyén is pláza lesz.

ILLED 2010.05.27. 12:58:26

Hiányozni fog:
- Nekem máris hiányzik a régi 47-49-es villamos. Bűn volt lecserélni.
- Hiányozni fog még a wolfram izzó
- és a krétás tábla

Nem hiáőnyzik majd:
- Az ellenőrök nem hiányoznának. De vajon lesz-e valaha a BKV-nak automata beléptetője?
- Az ébresztőóra sem fog iányozni. Sztem a mobil lecseréli.

süti beállítások módosítása