Üres palackokkal fizethetsz a villamosjegyért Kínában

2013.08.26. 22:58 Zubreczki Dávid

beijing-plastic-bottle-recycling-machine[1].jpg

Okos tömegközlekedési megoldásokról már sok szó esett a blogon, és a hulladékgyűjtés is szerepelt már. Na de hogyan kapcsolható össze a kettő? Kínában tudják a választ!

Pekingben műanyagpalack-gyűjtő automatákat állítottak fel. Bedobod az üdítős palackot, megnyomod a gombot és a gép jóváír némi pontot az elektronikus tömegközlekedési bérleteden. Nem sokat, csak pár forintnak megfelelő összeget, de hát ugye ez az egész csak játék.

Én is szépen gyűjtöm a palackokat, aztán elballagok velük a közeli szelektívig, pedig éves bérletem van. Valószínűleg Kínában sem csak ez motivál a palackgyűjtésre, de azért jó, ha vannak pontok. A Tumblr is akkor volt jó, amikor még volt tumblrity nem?

Ha beválik, a télen üzembe állított tesztgépet háromezer automata követi majd városszerte.

/Kép, via: earthtechling.com - tipp: Lakatos Balázs, kösz!/

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: közlekedés tömegközlekedés hulladék elektronikus jegy

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr915479737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása