Siklóval a Gellérthegyre

2009.08.23. 10:37 futurista

Ha azt vesszük, hogy a Gellért-hegyen közlekedő sikló építési engedélye megvan és a beruházó szerint jogerőre emelkedés után egy évvel már el is indulhatna az első jármű, nos akkor 2030-ban valószínűleg közlekedhetünk vele. Ha azt veszem, hogy az egészet több mint száz éve tervezgetik (már Széchenyi is álmodozott róla), akkor egyáltalán nem valószínű. Mindenesetre idén elkészül a Tabánban a Rácz Fürdőre épülő szállodakomplexum, amelnyek ez is részét képezi majd egyszer. Mint az ecoline.hu írja a gellérthegyi siklóról:

a Hegyalja út másik oldaláról, a hegy alatt indulna, és az Orom utcánál bukkanna a felszínre, majd a Citadellánál végződne. Alsó végállomását gyalogosalagút kötné össze a fürdő előtt kialakításra kerülő buszparkolóval.

És hogy mikor? Nos a a lapnak nyilatkozó fejlesztőcég-társtulajdonos nem akar találgatásokba bonyolódni... [még több látványterv az ecoline.hu cikkében]

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: budapest turizmus közlekedés gellért hegy

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr451332261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása