Álmodtam egy világot magamnak II.-Környezettudatos Magyarország

2010.06.09. 22:54 Alice from Wonderland

 

Alice from Wonderland: normandia-passzivhaz-pre

Talán a két legyet egy csapásra lenne a legmegfelelőbb kifejezés a CEU (Közép-európai Egyetem) Éghajlat- és Fenntartható Energetikai Központjának, napokban nyilvásosságra hozott tanulmányára. Munkahelyteremtés és átfogó épületfelújítási program. Jól hangzik, nem? Ja, és nem lenne gond, ha elzárják a gázt...

Amint azt a Népszava online írja, a program jelentősen csökkentené Magyarország földgáz függőségét, energiatakarékos épületeket állítana és rengeteg új munkahelyet teremtene.

A tanulmány szerint a magyar fűtési energiafelhasználás, és a velejáró CO2 kibocsátás, akár 85 százaléka is megtakarítható egy széleskörű, komplex és átfogó felújítási program révén az országban, amelynek keretében a köz- és lakóépületeket passzív ház technológiával újítanák fel.

Egy ilyen program lehetővé tenné, hogy Magyarország jelentősen csökkentse a földgázbehozatalát és így javítsa az ország energiabiztonságát. A komplex felújítási forgatókönyvek végrehajtásával az éves földgázbehozatal 39 százaléka spórolható meg 2030-ra, valamint a januári földgázbehozatal-igénynek akár 59 százaléka, amely az energiabiztonság szempontjából a legkritikusabb hónap. A tanulmány szerint egy nagyszabású felújítási program Magyarországon 2020-ra akár 130 ezer új munkahelyet is teremthet.

Mit lehet még ehhez hozzá tenni? Hajrá!

 

/Fotó: holnaputan.org/

 

 

 

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: felújítás földgáz ceu passzívház

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr702070271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pösti 2010.06.10. 10:20:09

"Majd ha fagy!" :)

A gaz(prom) lobbinak nem hiszem, hogy tetszene egy "széleskörű,komplex program" , de azért kicsiben el lehetne kezdeni!
pl:-solar,geotermikus,hőszivattyús rendszerek ÁFA mentessége!
-tervezési/engedélyezési eljárásuk megkönnyítése
-esetlegesen az építési szabályzatok (energiahatékonyság) gyorsabb felzárkóztatása az irányadó országokéhoz (Canada,Norvégia...)
-gázártámogatást meg felejtsük el egy életre!!!(az elején ugyan egy kicsit fájni fog)

süti beállítások módosítása