Ujjlenyomatból is kimutatható a drog, de mi ennél is tovább mennénk

2014.12.15. 21:17 habba

Olvasóink megszokhatták, hogy a Futurista, ha csak teheti igyekszik közszolgálatilag is a jövőbe tekinteni, ezzel segítve a kormányzat és a hatóságok munkáját egy boldogabb, biztonságosabb társadalom megteremtésében. Szeretnénk most a nemzet teljes drogmentesítésének bátor gondolata mellett kiállni. A múlt heti bejelentésre reagáló zavaros értelmezéseket és tamáskodó véleményeket hallva csak fogtuk a fejünket, szinte fájt olvasni a sok sületlenséget, amit a tervezet ellen ágálók összehordtak. A terv úgy jó, ahogy van, egyetlen dolgon kell csak változtani: a vizeletteszten.

drugtest.png

Kezdjük azzal, hogy olyan illetlen az egész. A felső középosztály, amelyre elsőként számítunk a harcban, ezt a szót, hogy vizelet, eleve nem használja. Tiszta prolitempó, csak adogatjuk vele a magas labdákat a jópofáskodó mémek gyártóinak. Másrészt megfeledkeztek róla a beterjesztők, hogy a vizeletből csak pár napra visszamenőleg lehet a kábszit kimutatni. A mi javaslatunk mind a kettőre csattanós választ ad: ujjlenyomatos drogtesztet kell használni, amely akár a hét minden napján megismételhető.

Ezt a csodálatos innovációt az amerikaiak találták ki nemrég, és a lényege, hogy a vizeletnél egy fokkal vállalhatóbb váladékból, az ujjbegyből kiserkenő izzadságból mondja meg, hogy mit fogyasztottunk. Egy kicsi, hordozható készüléket kell elképzelni, alig nagyobbat, mint egy kártyaleolvasó, ami egyetlen érintés után, tíz perc alatt kiköpi az eredményt. A technológia attól igazán elegáns, hogy nem közvetlenül a drogot, hanem a drogfogyasztás után keletkező metabolikus vegyületeket mutatja ki, amelyek azonnal elárulják, hogy csak gandzsát csattintottunk-e vagy rendesen beporcukroztunk. Így működik:

(Szeretnénk jelezni, hogy a kelleténél szakszerűbbnek tűnő trombitatekerés 2:10-nél csak jól sikerült illusztráció, valamint hogy 3:24-nél a megtévesztő hasonlóság ellenére nem Deutsch Tamás fejbúbja látható.)

Szóval ilyet kell beszereznünk a rosszhírű pisitesztek helyett, ha a közvéleményt magunk mellé szeretnénk állítani a kábítószer elleni harcban. Az intelligens ujjlenyomat-olvasóval felszerelt drogkommandók kifogástalan higiéniai körülmények között, európai színvonalon csaphatnak le képviselőre, újságíróra, gyanúsan bávatag arcú gyerekekre, akár az uzsonnaszünetben is.

Persze azzal, hogy a csatából győztesen kerültünk ki, még nem nyertük meg a drogháborút. A Futurista hivatalból is különös figyelemmel van a gyermekek iránt (ők a jövő záloga, mintegy), ezért úgy döntöttünk, saját ötlettel rukkolunk elő, hogy még hatékonyabbá tegyük védelmüket. Ehhez a fenti készüléken kívül a modern számítástechnika képességeit használnánk, és big data analitikát, intelligens képfelismerést hívnánk segítségül.

A koncepció a következő. Az iskolaudvaron bújócskázó gyerekek mozgását az iskola ablakaiban elhelyezett kamerákkal rögzítjük, majd a mozgások mintázatát big data elemzés alá vetjük. A teljesen tiszta hatodikosok mozgása mértanilag egyszerűen leírható, csaknem szabályos alakzatot formáz a hunyó bázisa és egy átlagosan sivár iskolaudvar legfeljebb hét-nyolc búvóhelye között. A betépett gyerekek játékstratégiája azonban teljesen sztochasztikus, mind a hunyó, mind a bújó tökéletesen véletlenszerű pályán halad, mozgásuk kaotikus rajzolatot ad ki.

drugged-spider-webs-graphic-483x500.jpg (Hipotézisünket a NASA híres, pókokkal végzett kísérletére vezetjük vissza.)

A pedagógusnak csak annyi a dolga, hogy a lehívja az analitikát, és megnézi, hogy melyik volt a leghabókosabb osztály aznap délután. Ezután elküldi a jelentést a kijelölt iskolarendőrnek, aki már jöhet is, hogy a mobil leolvasóra nyomja a szutykos kis ujjakat. A megoldás legnagyobb előnye, hogy a pozitív eredményt produkáló tesztalanyok ujjlenyomata a mérést követően máris rendőrségi nyilvántartásba kerülhet!

 

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr746985817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása