Állatrendőrség Budapest

2010.05.17. 10:00 Alice from Wonderland
Sintér is egyben

Emlékszem még annak idején általános iskolában, azt mondta egyszer a tanító néni, hogy az állatok nem tudnak gondolkodni. Már akkor sem értettem ezzel egyet és egy hatéves teljes meggyőző erejével próbáltam bizonyítani, hogy márpedig az én kutyám/macskám/aranyhalam (már nem emlékszem pontosan akkoriban mennyi házi kedvenc lakott nálunk) igenis egyéniség, és képes önállóan döntéseket hozni.

Az elmúlt húsz év alatt nagyon sok dolog változott az állatok megítélésében, ennek legjobb példája talán az állatvédelmi törvény megalkotása, 1998-ban. A törvény többszöri módosításon esett át, egyre pontosítva a benne foglaltakat. Legutóbbi 2010-es módosítások során az állattartás olyan részeit is szabályozták, mint például mekkora legyen a madarak kalitkája, milyen hosszú lánc és mekkora élettér szükséges egy kutyának, vagy a halak milyen formájú akváriumot kapjanak. Az törvény hatalmas előrelépés volt a felelős állattartás útján, ám egy probléma még mindig nincs megoldva. Ki fogja betartatni ezeket a rendeleteket?

Ha ilyen ütemben változnak a dolgok, akkor 2030-ra remélhetőleg nem csak az Állatrendőrség Huostonban vagy Phoenixben adását nézhetjük az Animal Planeten (már ha lesz akkor még Animal Planet, de ez egy másik poszt), hanem a hazánkban tevékenykedő erőket is, akik az állatok védelméért dolgoznak.

A Facebookon folyó aktív kampány és aláírásgyűjtés is azt mutatja, hogy igény lenne egy ilyen szervezetre. Ehhez azonban első lépésként az emberek szemléletét kellne megváltoztatni, így már gyerekkorban arra oktatni a picúrokat, hogy felelősséggel tekintsenek a körülöttük élő állatokra. Ha a mai gyerekeknek sikerül elsajátítani ezt a látásmódot, 20 év múlva már nem lesz kérdés, hogy szükség van-e állatrendőrségre Magyarországon.

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Címkék: biztonság állat közigazgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://futurista.blog.hu/api/trackback/id/tr382009139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása